Σέριφος, η Ερωτική

Καθώς το καράβι φτάνει στο λιμάνι, σε κερδίζει η άγρια ομορφιά των ορεινών όγκων και η καταπληκτική αμμουδιά του Λιβαδιού που ξεκινά από το λιμάνι και φτάνει μέχρι τον Αυλόμωνα. Δύσβατες πλαγιές, άγρια κοιλάδες, απάνεμοι όρμοι και μαγευτικές παραλίες συνδυάζονται για να δημιουργήσουν το φυσικό μεγαλείο του νησιού. Από το ψηλότερο σημείο σε υποδέχεται το Κάστρο με τα εκκλησάκια του και η μαγευτική Χώρα της Σερίφου.

Βαγιά, το ιδανικό μέρος για εσάς

Στην εξωτική παραλία της Βαγιάς με τα γαλαζοπράσινα νερά και την  λευκή άμμο, μόλις 5 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σερίφου, βρίσκονται οι κατοικίες Villa Nektar & Villa Ambrosia.

Αξιοθέατα της Σερίφου

Κάστρο

Κάστρο

Στο ψηλότερο σημείο της Χώρας, βρίσκονται τα ερείπια του ενετικού κάστρου, όπου χριστιανικές εκκλησίες στέκονται γύρω του άγρυπνοι φρουροί.
Πλατεία Αγ. Αθανασίου-Δημαρχείο

Πλατεία Αγ. Αθανασίου-Δημαρχείο

Η μικρή γραφική πλατεία της Πάνω Χώρας αποτελεί την αυλή του νεοκλασικού Δημαρχείου, που χτίστηκε το 1907, και γειτνιάζει με τη μητρόπολη του Αγίου Αθανασίου.
Μεταλλεία

Μεταλλεία

Το γραφικό χωριό του Μεγάλου Λιβαδιού, που δημιουργήθηκε το 1880 για να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που εργάζονταν στα ορυχεία, κυριαρχείται από τα ερείπια των κτιρίων που στέγαζαν το Διοικητήριο και το Νοσοκομείο. Μπροστά από το Διοικητήριο υπάρχει μνημείο προς τιμήν των νεκρών της αιματηρής απεργίας των ανθρακωρύχων το 1916. Μπορείτε να περπατήσετε στις παλιές εγκαταστάσεις των μεταλλείων και να δείτε τη γέφυρα φόρτωσης του μεταλλεύματος. Ακόμα, στον κόλπο του Αλμυρού, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, μπορείτε να δείτε τα θολωτά δωμάτια με τις ιαματικές πηγές της περιοχής και τις πέτρινες μπανιέρες.
Μονή Ταξιαρχών

Μονή Ταξιαρχών

Ιδρύθηκε το 1600, ως κάστρο-μοναστήρι.
Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Φιλοξενεί ευρήματα από την κλασσική, την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο.
Λαογραφικό Μουσείο

Λαογραφικό Μουσείο

Ένα σύντομο ταξίδι στο παρελθόν και τη λαογραφία της Σερίφου
Λευκός Πύργος

Λευκός Πύργος

Στο δρόμο μεταξύ της Χώρας και του Μεγάλου Λιβαδιού θα δείτε τον Λευκό Πύργο, ο οποίος χρονολογείται από την Ελληνιστική περίοδο.
Κάβος Σπαθί

Κάβος Σπαθί

Πέτρινος φάρος, που χτίστηκε το 1901 σε ύψος 65 μέτρων από τη θάλασσα. Προσφέρει μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
Ο Θρόνος του Κύκλωπα, Ψαρόπυργος

Ο Θρόνος του Κύκλωπα, Ψαρόπυργος

Ένα ορθογώνιο πέτρινο οικοδόμημα 9 μ. μήκος και 7 μ. πλάτος το οποίο δεσπόζει επί αιώνες του κόλπου στο Μέγα Λιβάδι.

The Erotic island

Serifos


We are very glad that you have chosen our villa for your vacations. Please fill in the following details in order to provide you with the best price possible. The minimum stay is 5 nights. Special offers for long-term reservations.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τις κατοικίες μας για τις διακοπές σας. Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες και το κόστος διανυκτέρευσης. Η ελάχιστη διαμονή είναι 5 νύχτες. Προσφέρουμε ειδικές τιμές για μακροχρόνιες κρατήσεις.